Economie

Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in centrum

- advertentie -

Winschoten – Bij kappers in het hele land staat de telefoon roodgloeiend, nu veel mensen nog snel even proberen een afspraak in te plannen voor de dreigende lockdown. Ook in de winkelstraten en meubelboulevards is het vandaag drukker.

- advertentie -

Drukte
“Het is momenteel drukker dan op een normale zaterdag in het centrum van Winschoten. Uiteraard speelt mee dat mensen het laatste weekend voor kerst vaker gaan winkelen, maar de dreigende lockdown maakt dat er nog meer mensen op de been zijn.” aldus Chris de Raaf van City Club Winschoten.

“Uiteraard vinden we het jammer dat de ondernemers weer hun deuren moeten sluiten, echter de gezondheid van de mens gaat voor.” benadrukt De Raaf. “We hebben voor morgen nog een koopzondag gepland, waarschijnlijk moeten we deze ook annuleren, maar dit horen we vanavond tijdens de persconferentie.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl | volle parkeerplaatsen

Persconferentie
Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet vanwege de omikronvariant de komende weken een strenge lockdown in te stellen.

De deskundigen willen dat vrijwel alles sluit: alleen de essentiële winkels zoals supermarkten zouden open mogen blijven, bevestigen Haagse bronnen. Dat zou betekenen dat onder meer de horeca, niet-essentiële winkels en de cultuursector weer dicht moeten. Ook zouden alle scholen en andere onderwijsinstellingen wat de deskundigen betreft moeten sluiten.

- advertentie -

Het demissionaire kabinet houdt zaterdag om 19.00 uur een persconferentie om nieuwe coronamaatregelen bekend te maken.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button