Weerbericht

Weekendweer: laatste zachte weekend van het jaar

- advertentie -

Landelijk – Het weekend voor kerst verloopt vrij zacht. De temperaturen zijn met 8 tot 10 graden vrij hoog en het weerbeeld is grijs en somber met veel bewolking en lokaal wat licht gespetter. Toch zijn er met name na het weekend veranderingen in zicht.

- advertentie -

Handschoenen, muts en sjaal waren de laatste dagen niet echt nodig en dat is ook in het weekend het geval. De temperatuur is vrij hoog voor half december en komt in de middag uit op waarden tussen 8 en 10 graden. Ook in de nacht en vroege ochtend is het niet heel koud met temperaturen van 5 tot 7 graden. Er staat dan ook weinig wind, maar toch is een lekkere dikke jas dan wel aan te bevelen.

De zonnebril kan je gerust thuislaten als je op pad gaat voor een lekkere wandeling, want de zon heeft het heel erg moeilijk om door de wolken heen te komen. De grootste kans dat je wat energie kan tanken maak je zondag in het noorden met mogelijk een glimp van de zon. Voor de rest zijn het de donkere dagen voor kerst en geniet je van het licht van kaarsen en de kerstboom.

Volgende week kouder
Na het weekend wordt het geleidelijk kouder en klopt Koning Winter aan de deur. Vanuit het noorden breekt maandag de zon door en dan ziet het er toch een stuk vriendelijker uit dan het sombere beeld dit weekend. De temperatuur stijgt maandag nog naar 5-7 graden, maar de dagen daarna wordt het steeds kouder.

Er is dan een mix van zon en wolken en in de nacht en ochtend vriest het enkele graden. Je handschoenen, sjaal en muts komen dan weer goed van pas, dus hopelijk heb je ze niet te ver opgeruimd.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button