Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Fietser ondersteboven gereden door automobilist op Oldambtplein

- advertentie -

Winschoten – Het wemelt er van de ongelukken en bijna-ongelukken. Dinsdag aan het einde van de middag ging het weer mis op het Oldambtplein in Winschoten. Dit keer werd er een fietser ondersteboven gereden door een automobilist.

- advertentie -

Zowel politie als een ambulance kwamen ter plaatse. De fietser is gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. De politie heeft het ongeval in kaart gebracht.

Veel ongevallen
Er gebeuren veel ongevallen op het Oldambtplein. De rotonde wordt door veel gebruikers als onveilig ervaren. In 2014 is de rotonde aangelegd volgens het principe van shared-space. Dat betekent dat er zo weinig  mogelijk regels gelden op het verkeersplein. Fietsers, voetgangers en automobilisten dienen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid door rekening te houden met elkaar.

Onlangs plaatste de gemeente nieuwe borden om een verplichte rijrichting te verduidelijken voor fietsers, zij dienen net als automobilisten de rijrichting de volgen.

Lees ook: Gemeente plaatst borden op Oldambtplein om rotonde veiliger te maken

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button