Incidenten

Brandweer verricht metingen na duizeligheid en hoofdpijnklachten

Scheemda – De brandweer van Scheemda werd op Eerste Kerstdag omstreeks 18.30 uur opgeroepen om metingen te verrichten in een woning aan de Dollardlaan in Scheemda.

- advertentie - 

De bewoner klaagde over duizeligheid en hoofdpijn. Omdat mensen koolmonoxide niet kunnen waarnemen werd uit voorzorg de brandweer gealarmeerd. De brandweer verrichtte metingen, maar er werd niks bijzonders waargenomen. Na de controle konden de hulpdiensten weer terugkeren.

Koolmonoxide
Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging.

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button