Weerbericht

Nieuw-Beerta was tot dusver het koudst: later vanavond kans op spekgladde wegen

- advertentie -

Nieuw Beerta – In Nieuw-Beerta was het tot dusver het koudst met -8,7 graden. In het zuiden is het bewolkt bij temperaturen rond het vriespunt. Vanuit het zuiden wint de zachte lucht vandaag terrein en in de loop van de dag volgt regen. Vooral in de noord(oost)elijke delen van het land kan et enige tijd ijzelen door neerslag dat valt op een nog bevroren ondergrond.

- advertentie -

Afgelopen nacht was het behoorlijk koud in grote delen van het land. De temperatuur daalde in Nieuw-Beerta (Groningen) naar -8,7 graden. Daarmee is het de koudste nacht van deze winter tot dusver.

Gladheid
De kans op gladheid door ijzel is het grootst in de loop van vanavond en komende nacht in Groningen, Friesland en Drenthe. Automobilisten moeten in deze provincies oppassen en het advies is op tijd naar huis te gaan. In de rest van het land is de temperatuur dan boven nul en is van gladheid geen sprake.

Komende dagen flink zachter
In de laatste week van het jaar is van winterweer geen sprake meer. Mogelijk dat het in Groningen in de eerste nachten nog afkoelt tot dicht bij het vriespunt, maar in de rest van het land is van vorst absoluut geen sprake. Sterker nog: de temperatuur stijgt later in de week naar de dubbele cijfers met middagtemperaturen tussen 10 en maar liefst 15 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button