Gemeente

In 2022 niet mogelijk om een 140 liter container aan te vragen

- advertentie -

Oldambt – In heel Europa is maar één geschikte productiemal voor de 140 liter containers. Dit zorgt ervoor dat ze vaak moeilijk leverbaar zijn. Hierdoor had de gemeente de afgelopen jaren regelmatig problemen met het uitdelen van deze containers.

- advertentie -

Daarnaast is de 140 liter container ook nog eens gevoeliger voor beschadiging. Ze gaan dus sneller stuk dan een 240 liter container (zie foto). Dat komt doordat de inzamelvoertuigen op de grote containers zijn afgesteld. De gemeente gaat daarom vanaf 1 januari 2022 stoppen met het leveren van de kleine containers.

Inwoners kunnen dan dus niet meer wisselen van containervolume. En als een 140 liter container stuk gaat, vervangt de gemeente deze door een 240 liter container.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button