Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Officieel de warmste nieuwjaarsdag ooit gemeten

- advertentie -

Landelijk – Het nieuwe jaar heeft gelijk een warmterecord te pakken. Het is officieel de warmste nieuwjaarsdag ooit gemeten in De Bilt. De temperatuur steeg zojuist naar 13,1 graden. Het oude record dateerde van tien jaar geleden. Op 1 januari 2012 werd het 12,9 graden.

- advertentie -

Gemiddeld is het tijdens de eerste dag van het jaar zo’n 5,5 graden, maar vandaag zitten we daar dus heel ver boven. Ook morgen is het nog zeer zacht met voor de vierde dag op rij kans op warmterecords. Daarna zet de temperatuur een daling in en daarmee komt een einde aan reeks zeer zachte dagen.

Nieuwjaarsdag laatste jaren vaak zacht
Deze eeuw verliep Nieuwjaar vaker zacht en de top-10 met zachtste nieuwjaarsdagen is voor de helft gevuld met jaartallen uit de 21ste eeuw. Uitzonderlijk koud weer kwam tijdens de eerste dag van het jaar minder vaak voor. De laatste keer dat het zo koud was, dateert uit 1997. Toen vroor het matig in De Bilt met een maximumtemperatuur van -7,3 graden. Een paar dagen daarna werd de (voorlopig) laatste Elfstedentocht gehouden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button