Economie

Duitse spoorwegen willen vaart zetten achter Wunderline naar Groningen

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De Bundesbahn, de Duitse spoorwegen, willen opschieten met de aanleg van de zogeheten Wunderline. Dat meldt Bahnblogstelle, een Duitse nieuwssite gespecialiseerd in spoorwegnieuws. Nog vóór de zomer worden bij federale dienst die het spoorwegverkeer regelt de nodige documenten ingediend voor een vergunningaanvraag.

- advertentie -

De spoorlijn tussen Groningen en Bremen is toe aan een ingrijpende opknapbeurt. De Wunderline heeft een lengte van 173 kilometer, maar bij de ingediende stukken gaat het om het eerste deel van de Wunderline tussen Groningen en het plaatsje Ihrhove bij Leer. De werkzaamheden moeten in de herfst van 2023 beginnen.

Gelijktijdige aanpak verwoeste Friesenbrücke
Tegelijkertijd moet een begin worden gemaakt met de bouw van de nieuwe Friesenbrücke. De brug over de Eems werd in 2015 kapot gevaren. Sindsdien moet er over een deel van het traject met bussen worden gereden. De kosten van de nieuwe brug worden geraamd op 125 miljoen euro.

Op de nieuwssite laat een woordvoerder van de Bundesbahn weten dat beide projecten complex zijn en nauw op elkaar moeten worden afgestemd. Eind 2024 of begin 2025 moeten beide projecten klaar zijn.

De Wunderline moet de reistijd tussen Groningen en Bremen uiteindelijk met een half uur bekorten tot 2 uur en 13 minuten. Dat is overigens pas het geval in 2030, als ook het spoor van het tweede deel tussen Ihrhove en Bremen is verbeterd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button