Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

- advertentie -

Regio – De provinciale ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde in de provincie Groningen. Daarmee volgt hij Henk Staghouwer op die maandag is beëdigd als minister van landbouw.

- advertentie -

Hamster (39) is de afgelopen twaalf jaar wethouder geweest in Stadskanaal. Daar had hij onder andere jeugdzorg en financiën in zijn portefeuille. Vorig jaar werd hij verkozen tot beste lokale bestuurder van Nederland.
ChristenUnie-fractievoorzitter Fredric Geijtenbeek: “Johan Hamster is een ervaren bestuurder die erom bekend staat oog te hebben voor mensen. Hij is toegankelijk en deinst er niet voor terug zich hard te maken voor inwoners. Dat heeft hij in Stadskanaal wel laten zien.”

Als de Staten met zijn voordracht instemmen, zal Hamster zich gaan inzetten voor landbouw, natuur en de versterkingsopgave. “Dat zijn lastige onderwerpen, die grote gevolgen hebben voor veel Groningers. Dat hebben we deze week nog kunnen zien. Daarom zijn we blij met de deskundigheid en menselijkheid die Johan Hamster met zich meebrengt,” aldus Geijtenbeek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button