Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Winkels in Winschoten zaterdag open “ondernemers mogen statement maken”

- advertentie -

Winschoten – De ondernemers in Winschoten mogen komende zaterdag eenmalig hun winkel openen en klanten ontvangen. Daarvoor geeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema toestemming.

- advertentie -

“Ik ga niet handhaven als winkels hun deuren openen. Dus niet waarschuwen of boetes opleggen. Laat maar zien dat het coronaproof kan”, heeft zij schriftelijk aan de ondernemers laten weten.

“Ik vind het wel van belang dat ondernemers tijdens de actie juist aantonen dat het coronaproof kan. Dus opletten op aantallen mensen binnen etc.” 

Eenmalige actie
Daarbij gaat het om een eenmalige actie. “Zo heb ik destijds ook de horeca de ruimte gegeven voor hun statement en dat gun ik de ondernemers nu ook.” aldus Sikkema tegen de ondernemers.

Ondernemers blij
Winkeliersvereniging City Club Winschoten is blij met de opening. Pascal Meinders: “Er heerst heel veel onrust onder winkeliers. Veel zien het niet meer zitten. En het blijkt dat de maatregelen niet helpen. Wij zijn blijkbaar geen onderdeel van het hoge aantal besmettingen. Maar terwijl wij ons wel keurig aan de regels houden, gaan mensen de grens over om daar te winkelen. Een inkomen hebben wij niet en de reserves slinken.” zegt hij tegen RTV Noord.

Voorzitter van de City Club Chris de Raaf heeft het volgende naar zijn leden gestuurd: “We willen wel op een gepaste manier open, dus met inachtneming van de regels zoals, mondkapjes, afstand en niet te veel klanten naar binnen. Deurbeleid dus.”

“Raambiljetten met ‘Voorzorgsmaatregelen coronavirus’ kan je afhalen bij bloemenzaak In Bloei in ’t Rond. Hier kan je ook het maximaal aantal klanten in de winkel op vermelden.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button