Incidenten

Groningse automobilisten hebben kleinere kans op autoschade

- advertentie -

Groningen/ Oldambt – Automobilisten hebben een kleiner risico op schade in de provincie Groningen, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier ruim 20% kleiner dan elders in Nederland. De gemeente Loppersum is de veiligste van Groningen, wat kans op autoschade betreft.

- advertentie -

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

In Groningen hebben automobilisten 21,6% minder kans op autoschade dan elders in het land. De provincie is hiermee de op-één-na meest veilige van Nederland. Alleen in Zeeland hebben autobezitters minder kans op schade aan hun auto (-23,3%).

Loppersum, Het Hogeland en Pekela meest veilige gemeenten
In elke Groningse gemeente hebben automobilisten een verminderde kans op autoschade. Wel zijn er grote verschillen per regio; van -6,7% in de provinciale hoofdstad Groningen tot -37,1% in Loppersum.

De Groningse top 5 gemeenten met de minste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door:

  1. Loppersum (-37,1%)
  2. Het Hogeland (-35,1%)
  3. Pekela (-31,6%)
  4. Oldambt (-27,5%)
  5. Westerkwartier (-24,9%)

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button