Cultuur

Winschoter Frans Kroon blikt terug op zijn deelname aan Wedden Dat…? (video)

- advertentie -

Winschoten – Het is alweer 35 jaar geleden, dat de toen 13-jarige brugklasser uit Scheemda, heeft meegedaan aan het TV-programma, Wedden Dat…? met Jos Brink. Op het hoogtepunt had Wedden Dat…? elke week 4,5 miljoen kijkers. In 1990 verhuisde het programma van AVRO naar de nieuwe commerciële omroep RTL 4, waar Brink het programma nog even presenteerde.

- advertentie -

Het was een hele andere tijd, in het begin bestonden er alleen maar publieke omroepen.

Frans Kroon, nu woonachtig in Winschoten, maar destijds in Scheemda – “Bijna in het buitenland” zoals ze in de uitzending zeiden… – deed in januari 1987 mee aan dit bekende programma. Zijn weddenschap was: 40 auto achterlichten in 2,5 minuut herkennen. Frans benoemde zonder enige vorm van twijfel elk achterlicht en slaagde, hij hield ook nog eens 24 seconden over.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Frans, die altijd al autoliefhebber was, besloot in 1986 een briefkaart te sturen naar de AVRO, met het verzoek mee te mogen doen aan Wedden Dat…? Tot zijn verbazing kreeg hij een uitnodiging.

Voorafgaand de uitzending moest Frans een test doen, na deze test bleef het stil. Het bleek dat de AVRO ermee in haar maag zat dat er een groot aantal automerken werd genoemd. Men was bang een boete te krijgen van het Commissariaat voor de Media.

- advertentie -

Na de uitzending werd Frans overspoed met overweldigende reacties. Op de vraag wat hij wilde worden: “Bij de verkeerspolitie in een Porsche.”

- advertentie - 

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

“Ik ben geen politieagent in een Porsche geworden, auto’s is nog wel steeds mijn passie en mijn werk. Verder ben ik ook zeer geïnteresseerd geraakt in het televisiewerk.” Frans maakte onder reportages voor OOG TV in de stad Groningen en is nu voorzitter en presentator bij de lokale omroep RTV GO!

Via YouTube is de weddenschap terug te vinden via bovenstaande video.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button