Algemeen

Afsluiting Julianaplein loopt volgens planning en gaat naar ‘Fase 2’

- advertentie -

Groningen – De werkzaamheden tijdens fase 1 van ‘Operatie Julianaplein’ verlopen volgens planning. Fase 2 van Operatie Julianaplein duurt van maandag 14 februari 06.00 uur tot vrijdag 25 februari 22.00 uur. In deze periode zijn op het Julianaplein de richtingen Drachten naar Hoogezand en Assen naar Drachten afgesloten. Ook afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg) is dicht.

- advertentie -

Open
De volgende rijrichtingen op het Julianaplein zijn tijdens deze fase wel open:
– Drachten naar Assen
– Assen naar Hoogezand (via het tijdelijke Julianaplein)
– Hoogezand naar Drachten
– Hoogezand naar Assen

Foto: Groningen Bereikbaar

Omleidingen
Verkeer vanuit Drachten richting Hoogezand wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen. Dat is op de omleidingsborden routenummer 7. Het verkeer vanuit Assen richting Drachten rijdt om via de N386 en N372 (via Vries en Peize) of via de overige ringwegen van Groningen (routenummer 8).

Vermijd de file, laat de auto staan
De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Onze dringende oproep aan jou en alle andere automobilisten: pas, in de periode van februari tot en met mei, je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits.

Als je niet van of naar Groningen reist, is het advies om ook niet via de stad te reizen. Vermijd de verkeersdrukte rond Groningen door gebruik te maken van andere provinciale of rijkswegen.

Op het Julianaplein zijn de richting Drachten naar Hoogezand en Assen naar Drachten dicht.

Extra afsluitingen
– Van vrijdag 28 januari 22.00 tot dinsdag 22 februari 22.00 uur: westzijde Vrijheidsplein dicht
– Vanaf 24 februari 22.00 uur: toerit van Vrijheidsplein richting Julianaplein dicht
– Van 25 februari 06.00 uur tot zondag 27 maart 06.00 uur: oostzijde botrotonde Laan Corpus den Hoorn/Stadspark dicht

Verkeersmaatregelen

Om de verkeersdoorstroming zo optimaal mogelijk te houden, worden er verschillende aanvullende verkeersmaatregelen ingezet. Zo is tijdens de gehele periode van Operatie Julianaplein de doorsteek vanaf het Vrijheidsplein naar de Laan van de Vrijheid opengesteld. Deze verbinding moet de drukte op de Laan Corpus den Hoorn ontlasten, waar veel extra verkeer wordt verwacht.

Ernstige verkeershinder
Houd rekening met ernstige verkeershinder in de héle stad. Niet alleen verkeer wat normaal gesproken over het Julianaplein rijdt heeft last van de afsluitingen, maar al het verkeer in en rond de stad. Check onze reisadviezen en acties op operatiejulianaplein.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button