Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Oude basisschool obs Jaarfke wordt geteisterd door vandalisme

- advertentie -

Scheemda – Onbekenden hebben de afgelopen tijd veel schade aangericht aan de oude basisschool obs Jaarfke. Het pand aan de Torum in Scheemda staat sinds de opening van de brede school leeg. Deze vond plaats in augustus 2020.

- advertentie -

De Verenigde Communistische Partij (VCP) maakt zich zorgen om het pand en heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld. “Het kan toch niet de bedoeling zijn om deze voormalig schoolgebouw zo te laten verpauperen. Afgezien van het feit dat het gevaarlijk is voor spelende kinderen met die ingegooide ramen en glas rondom het gebouw.” laten ze weten.

Ze vragen zich af of de gemeente bereid is om de eigenaar te sommeren om actie te ondernemen zodat het niet meer mogelijk is voor spelende kinderen het terrein te betreden.

Reactie gemeente Oldambt
De gemeente Oldambt is niet meer de eigenaar van het pand, maar geeft aan dat ze het betreuren dat het pand wordt geteisterd door vandalisme. “We vinden het erg vervelend dat deze situatie is ontstaan, omdat het er niet veilig is voor spelende kinderen. We zijn in gesprek met de eigenaar van het pand om ervoor te zorgen dat deze situatie zo snel mogelijk wordt opgelost.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button