Incidenten

Overzicht: Hulpdiensten druk met stormschades in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Het was een drukke avond en nacht voor de hulpdiensten in de gemeente Oldambt. De brandweer van Finsterwolde, Scheemda, Winschoten en Bad Nieuweschans moesten meerdere malen in actie komen.

- advertentie -

De meeste meldingen gingen over bomen die over de weg lagen en hiermee de weg versperde. De brandweer werd van melding naar melding gestuurd. In de provincie Groningen kreeg de brandweer zo’n 300 meldingen, het was drukker dan tijdens Oud en Nieuw.

Zo moesten er 8 woningen ontruimd worden in Midwolda en werd de Venne voor enige tijd afgesloten.

Onze fotografen gingen op pad, hierbij een klein overzicht van de vele meldingen die in de gemeente Oldambt waren:

Gevelbekleding los bij HEMA
Een deel van de gevelbekleding van de Hema in Winschoten is afgebroken door de harde wind. De politie en brandweer kwamen ter plekke om de situatie, zo goed als kan, veilig te stellen.

Bouwmateriaal los bij voormalige  zusterflat
Bij de voormalige zusterflat in Winschoten, die momenteel wordt verbouwd tot appartementencomplex, dreigde bouwmateriaal van het dak naar beneden te vallen. Bij aankomst van de brandweer gebeurde dit daadwerkelijk. De hulptroepen hebben stenen op de platen gelegd om te voorkomen dat het verder zal wegwaaien.

- advertentie -

Veel zaagwerk voor brandweer aan de Vosseweg
Storm Eunice heeft ook behoorlijk huisgehouden aan de Vosseweg in Winschoten. Diverse bomen en takken zijn op de weg beland. De brandweer en gemeente waren een lange tijd bezig met het verwijderen van de bomen en het weghalen van de takken.

- advertentie - 

Bomen vallen op de Kloosterlaan
De brandweer ging van melding naar melding en heeft zo ook op de Kloosterlaan twee keer een boom moeten wegzagen.

Drie bomen dreigen te vallen
Brandweer Winschoten werd ook ingezet aan de St. Vitusholt 4e laan. Hier dreigden drie grote bomen met wortel en al om te vallen. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld. Of de bomen ook gekapt zijn is niet bekend.

Grote boom waait op woonhuis
De bewoner van een woning aan de Hoflaan in Scheemda vertelde nog met een verbouwing van de woning bezig te zijn en nog niet in het pand te wonen. De schade lijkt beperkt gebleven te zijn. Een aantal dakpannen en de onlangs geplaatste dakgoten hebben schade opgelopen. De bewoner heeft zelf een mobiele kraan geregeld en zal zelf zorgdragen voor het verwijderen van de boom.

Boom waait op de weg
Een boom waaide zaterdagavond op de weg bij de Kromme Elleboog in Oostwold. De gemeente en de brandweer hebben de boom weggehaald waarna het verkeer er weer langs kon rijden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button