Cultuur

Grasnapolsky: allerlaatste festival voor corona, eerste na corona

- advertentie -

Scheemda – Op 12 en 13 maart 2022 gaat het gebeuren in Fabriek de Toekomst in Scheemda, Groningen: het allereerste weekender festival mede mogelijk gemaakt door de versoepelingen. Passe-partouts zijn te koop via www.grasnapolsky.nl, dagkaartverkoop start zaterdag om 10:00u.

- advertentie -

De deuren van de fabriek gaan dat weekend open voor honderden gretige festivalbezoekers die twee jaar hebben moeten smachten naar livemuziek, dansen, kunst en ontdekken. Grasnapolsky moest een jaar overslaan, schoof haar wintereditie van maart 2021 naar mei 2021, naar juli 2021 en ook die sneuvelde. Maar de aanhouder wint: de eer van het allereerste festival na een ontzettend zware periode voor de cultuursector is aan het allerlaatste festival vóór corona: Grasnapolsky.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: “Het is bijna ongelofelijk, maar waar: nadat we het allerlaatste festival voor Corona bleken te zijn, gaan we de boeken in als allereerste weekender na corona. Sommigen verklaarden ons voor gek er gewoon voor te gaan en onze pijlen te richten op maart 2022. Met thema ‘Gaan Tot Het Licht’ bliezen we onszelf moed in: we hebben afgelopen maanden alles op alles gezet een opzet te kneden waarmee hoe dan ook íets zouden kunnen doen. Maar de Goden zijn ons zo goed gezind dat we nu alles overboord kunnen gooien en all out kunnen gaan. We gaan dansen zonder enige restrictie, we mogen helemaal los: de euforie wordt historisch groot.”

Goldband sloot laatste festival af en sluit eerste festival af
Het toen nog relatief onbekende Goldband sloot de zondag van Grasnapolsky 2020 af. Een memorabel moment, dat de toekomst in ging als het allerlaatste festival optreden vóór corona. Grasnapolsky en Goldband maken op 13 maart 2022 de cirkel rond: na het afsluiten van het allerlaatste festival, sluit de inmiddels immens populaire act het allereerste festival ook af.

Gratis pendelbus Groningen <> Festival, (dag)tickets en timetable
Passe-partouts zijn verkrijgbaar via de website van Grasnapolsky, de capaciteit is inmiddels verhoogd. De dagkaartverkoop start zaterdag aanstaande om 10:00u. Volgende week worden de timetable en het Kunst & Expeditieprogramma bekend gemaakt. Bungalows zijn inmiddels uitverkocht. Bezoekers kunnen een hotelkamer boeken bij The Student Hotel Groningen met het Grasnapolsky arrangement. Vanaf Groningen stad rijdt een gratis pendelbus naar het festival die bezoekers binnen 30 minuten naar het festival brengt.

Testen voor Toegang
Binnenkort maakt Grasnapolsky bekend hoe de nieuwe 1G-regeling wordt toegepast en hoe dit praktisch wordt ingevuld. Door de versoepelingen kan het festival alle aanpassingen in capaciteit, tijden, seated varianten en andere maatregelen loslaten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button