Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Koud weekend met zonnige zaterdag

- advertentie -

Landelijk  – Het weekend verloopt vrij koud met in de nachten op de meeste plaatsen lichte vorst en overdag temperaturen rond 8 graden. Zaterdag is het nog volop zonnig, zondag zijn er beduidend meer wolkenvelden. Het blijft wel droog. Na het weekend keert de zon terug.

- advertentie -

Koude nachten, zondag meer wolken
Zaterdagochtend vriest het op veel plaatsen licht. Rond 9:00 uur komt het kwik alweer boven het vriespunt uit. Met veel zonneschijn warmt de lucht ’s middags op naar 7 graden in het noorden en 8 of 9 graden in de zuidelijke helft van het land. Uit de wind en in de zon is het prima weer, maar in de schaduw is het fris en kun je merken dat het wat kouder is dan afgelopen dagen.

In de namiddag draait de wind richting het noorden en wolkenvelden vanaf de Noordzee zetten koers richting ons land. In de nacht naar zondag zijn er eerst nog brede opklaringen. Op grote schaal gaat het 1 tot 3 graden vriezen en in het zuiden en oosten kan het kwik lokaal dalen tot -5 graden. Aan de grond wordt op uitgebreide schaal matige vorst verwacht.

Zondag trekken wolkenvelden van noord naar zuid over het land. Een grijze dag zal het niet worden, want de zon schijnt ook geregeld. Het wordt ongeveer 7 graden bij een matige wind uit het noordoosten tot noorden. In de wind ligt de gevoelstemperatuur zondagmiddag rond 2 graden.

Kouder dan gebruikelijk
Middagtemperaturen van 7 tot 10 graden zijn gebruikelijk begin maart en de minima komen gemiddeld uit rond een graad of 2. Dit weekend zitten we overdag dus iets onder de normale waarden en in de nachten zitten we er ruim onder.

Wisselvallig weer laat nog even op zicht wachten
De vooruitzichten voor begin volgende week geven een voortzetting van het zo goed als droge weerbeeld met veel zonneschijn. De middagtemperatuur ligt daarbij tussen 6 en 10 graden en in de nachten komt het op uitgebreide schaal tot lichte vorst. Eind volgende week volgt mogelijk een omslag naar zachter weer met toenemende kans op regen, minder zon en meer wind.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button