Algemeen

Oprichting stichting Geen Draagvlak in Westerlee

- advertentie -

Westerlee – Op 22 februari 2022 is in dorpshuis de Tille in Westerlee stichting Geen Draagvlak opgericht. Dit gebeurde in het bijzijn van notaris mr. A. Elzinga en kandidaat-notaris mr. M.J. Bolt.

- advertentie -

Met de oprichting van deze stichting is de actiegroep Geen Draagvlak uitgegroeid tot een formele gesprekspartner voor de gemeente Oldambt en de provincie Groningen. Bij de stichting zijn meer dan 300 huishoudens aangesloten die zich hardmaken tegen punt 8 uit het perspectiefplan Gebiedsontwikkeling A7/N33: het vestigen van (grootschalige) industrie in de driehoek Westerlee-Scheemda-Meeden.

De meer dan 300 huishoudens staan zeker voor meer dan 1.000 inwoners uit voornoemde dorpen. Hun argumenten tegen de plannen voor (grootschalige) industrie gaan verder dan alleen de aantasting van hun eigen uitzicht.

Het gaat de bewoners om het behoud van de oudste Dollardboezem met belangrijke cultuurhistorische, ecologische en agrarische waarden.

Het gaat de bewoners ook om het behoud van de productie van voedsel voor mens en dier. De zeer vruchtbare landbouwgronden en de boerenbedrijven met hun werkgelegenheid dreigen te moeten wijken voor asfalt en grote fabriekshallen van buitenlandse investeerders.

De stichting hoopt dat deze en vele andere argumenten er toe leiden dat gemeente en provincie de plannen voor (grootschalige) industrie uit het perspectiefplan voor de A7/N33 regio haalt. Wanneer deze argumenten tegen dovemansoren blijken gericht, ziet de stichting zich genoodzaakt om ook de gevolgde procedure van de totstandkoming van de plannen onder de loep te nemen.

- advertentie -

Het oprichtingsbestuur van stichting Geen Draagvlak bestaat uit Janneke Weel (bestuurslid), Koos Wolda (voorzitter), Jaap Akkerman (secretaris) en Hans Olthof (penningmeester).

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button