Sport

Marten Luiten zet zegetocht door

- advertentie -

Ermelo/ Winschoten – 4, 5 en 6 maart werden de Nederlandse indoorkampioenschappen dressuur gereden. Hierbij werd Winschoter Marten Luiten in het Z2 Nederlands Kampioen.

- advertentie -

Nadat Marten Luiten met het paard Johnny het Groninger kampioenschap had behaald, kon het duo dit op de Nederlandse kampioenschappen doorzetten. Met Johnny vormt Marten nu ongeveer een jaar een combinatie. Het paard kan fantastisch bewegen maar is vanwege zijn jonge leeftijd soms nog wat onstuimig. Door heel fijn en consequent te trainen weet Marten dit steeds meer in hun voordeel om te buigen.

De afgelopen periode waren er weinig wedstrijden om te rijden, waarvan het NK de eerste echt grote wedstrijd was. De eerste proef in het Z2 wonnen ze en met hun kür waar een paar foutjes in zaten werden ze tweede. In totaal was de score van 73.17 ruim voldoende voor de gouden medaille.

Marten is in zijn carrière inmiddels 11 keer Nederlands Kampioen geworden. Daar waar hij bij de pony’s dit 7 keer behaalde, vult hij zijn palmares nu aan met de successen bij de paarden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button