Algemeen

Elk kind een fiets met ANWB Kinderfietsenplan

- advertentie -

Oldambt – Afgelopen woensdag 9 maart heeft wethouder Gert Engelkens het officiële startsein gegeven voor het ANWB Kinderfietsenplan in de gemeente Oldambt. Met dit plan kunnen kinderen tussen 6 en 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen een fiets krijgen.

- advertentie -

Voor veel kinderen in Oldambt is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend. Terwijl een eigen, veilige fiets essentieel is om mee te kunnen doen met leeftijdsgenoten, zelfstandig te leren in het verkeer bewegen en het vergroot de wereld van de kinderen.

Op initiatief van Sociaal Werk Oldambt hebben WerkPro Winschoten en Stichting Leergeld Zuid Oost Groningen samen met de ANWB de schouders eronder gezet en zijn het ANWB Kinderfietsenplan in Oldambt gestart. Het ANWB Kinderfietsenplan is opgericht in 2015 en stimuleert Nederlanders om hun ongebruikte fietsen te doneren. De ingezamelde fietsen worden opgeknapt voor kinderen die een goede, veilige fiets kunnen gebruiken, en krijgen zo een tweede leven.

Inge Veliscek, projectleider ANWB Kinderfietsplan: “Om echt goed te leren fietsen moeten ze meters maken, in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. Maar dit is niet voor ieder kind mogelijk. Tegelijkertijd staan er in Nederland 3,8 miljoen fietsen in schuurtjes stof te vangen. We hopen dat iedereen in Winschoten en omgeving zijn of haar ongebruikte fiets doneert. Op die manier kunnen we kinderen helpen om op jonge leeftijd al goed te leren fietsen.”

(lees verder onder de foto)

Op 9 maart hebben de verschillende partijen een intentieverklaring getekend om samen een keten te vormen van het inzamelen, repareren en het uitreiken van fietsen aan kinderen en jongeren die een fiets nodig hebben. Daarnaast heeft wethouder Gert Engelkens het officiële startsein gegeven door feestelijk de eerste fiets uit te reiken.

Heb jij een fiets over?
Staat er in jouw schuur of kelder een kinderfiets die je niet meer gebruikt en wilt doneren? Daar zijn we superblij mee! Breng je fiets naar het inzamelpunt bij GoudGoed (Papierbaan 60 in Winschoten) of kijk hier voor de andere locaties waar je een fiets kunt inleveren.

Heb jij een fiets nodig?

Ben of ken jij iemand die geen fiets voor zijn/haar kind(eren) kan betalen? Neem dan op met Stichting Leergeld Zuid Oost Groningen, via https://www.leergeld.nl/zuid-oost-groningen/ Meer informatie over het ANWB Kinderfietsenplan is te vinden op https://www.anwb.nl/over-anwb/anwb-kinderfietsenplan

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button