Op stap

Alloway speelt ruim €4.000,- bij elkaar voor Oekraïne

- advertentie -

Blauwestad  – De Oost-Groningse band Alloway heeft op zondagmiddag, in samenwerking met RA Sound & Lighting, ruim €4.000,- bij elkaar weten te halen voor Giro555 bij het restaurant Heerlijke Streken in de Blauwe Stad.

- advertentie -

In het zonnige Havenkwartier speelde de band voor een kleine duizend mensen hun repertoire en steeg het gedoneerde bedrag ieder halfuur gestaag richting het eindbedrag. Alle betrokkenen kijken terug op een geslaagd evenement.

“Het gaat hier niet om ons als band. We spelen vandaag voor de slachtoffers in Oekraïne. Op deze manier dragen wij ons steentje bij”, aldus zanger Rob Scholtens uit Nieuwe Pekela. Het idee ontstond vorige week zondagmorgen.

“De oorlog kwam voor mij ineens heel dichtbij. Mijn schoonvader heeft een Oekraïense partner en zij is twee weken geleden halsoverkop gevlucht naar Nederland. Vorige week sprak ik haar en toen ik ophing begon het te kriebelen. Ik wil wat doen, dacht ik bij mezelf. Na een bericht in de groepsapp, en het teamwork binnen de band, was het ‘s avonds al geregeld: we zetten onze schouders eronder en gaan geld inzamelen voor Oekraïne. En kijk eens wat we dan teweeg brengen hier binnen de gemeente nu een week later”, aldus toestenist Niels van Delden.

Het publiek, zowel groot als klein, genoot zichtbaar in het zonnetje en zelfs de voetjes kwamen nog van de vloer. “We denken dat ons openingsnummer van vandaag van The Scène de belangrijkste boodschap is van vandaag: Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen”, zei bassist Berend Visser treffend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button