Incidenten

Politie Oldambt start met eerste lichting van de PolitieKids

- advertentie -

Oldambt – De politie start in de gemeente Oldambt met het project Politiekids. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar (basisschool groep7-8) welke een traject doorlopen van 3 maanden. Zij zullen dan 4 politieactiedagen hebben en 6 actiedagen met ketenpartners.

- advertentie -

Met de ketenpartners zullen zij activiteiten gaan ondernemen, bijvoorbeeld een EHBO cursus, een voorlichting over online veiligheid georganiseerd door Bureau HALT, conditie-en weerbaarheidstraining en gezond koken/eten.

Bij de politieactiedagen zullen de kinderen kennismaken met het “politiewerk”, zoals het aanspreken van mensen en een verkeerscontrole. Aan het einde van de cyclus zullen ze een eindoefening doen waarbij ze alle opgedane vaardigheden laten zien. Ze zullen daarna een diploma ontvangen waarna ze een echte Politiekid zijn.

Beëdiging
Voor aanvang van alle activiteiten zijn de kinderen beëdigd door de politie. In eerste instantie zou de burgemeester dit doen, helaas kon Cora-Yfke Sikkema wegens ziekte niet aanwezig zijn. Voor aanvang van deze maanden werden de kinderen geworven bij verschillende basisscholen in de gemeente Oldambt. Voor de volgende cyclus zullen weer andere basisscholen benaderd worden.

Doel van het project
Doel van dit project is om de kinderen bewust te maken van de invloed die ze hebben op hun leefomgeving en ze hiernaar laten gedragen. Tevens de bewustwording van een gezonde levensstijl, kans op jeugdcriminaliteit verkleinen, meehelpen aan een goed opvoedklimaat, de kracht van samenwerken vergroten, normen en waarden en het sociaal netwerk vergroten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button