Cultuur

Kunstencentrum De Klinker bestaat 60 jaar

- advertentie -

Winschoten – Vanwege het 60-jarig jubileum trakteert Kunstencentrum de Klinker op een reeks van zes ‘Breek de week’ concerten op dinsdag om 20.15 uur in april en mei. Gratis en inclusief ‘Meet & Greet’ met de docent na afloop van het concert. De docenten die normaal alleen zichtbaar zijn voor de leerling in de lesruimten, treden dan zelf op.

- advertentie -

In april kunt u genieten van drie concerten. Docent muziek Arnold Veeman trapt de reeks concerten af op dinsdag 5 april met zijn gloednieuwe theatershow genaamd ‘Vrienden’. Verfrissende en humoristische liedjes vol sterke verhalen. Op 12 april geeft basleraar Ruud Vleij met zijn band een concert met muziek van o.a. John Mayer, Sharon Jones en Beth Hart. Met zangeres Beau Veldkamp, drummer Dick Veldkamp en gitarist Roelof Meijering wordt het een swingende avond. De maand april wordt afgesloten met een concert op 19 april van saxofoonkwartet de Klinker. Saxofonisten Bert Brandsma en Harry van der Laan vormen met twee collega’s een gelegenheidsformatie met werken van Scott Joplin, Gershwin, Piazzolla, Lenny Niehaus en eigen werk.

In mei volgt een klassieke serie concerten met op 10 mei The Nothern Consort van Vincent van Ballegooijen (hobo en fagot). Op 17 mei hoort u de prachtige muziek van Harry Dijkstra (bandoneon) en Klaas van Dijk (piano) met het concert Tango Argentino. Hierin klinken Argentijnse klanken van onder andere Piazolla. De serie wordt op 24 mei afgesloten door Eleanore Tan (cello) en Peter Cramer (piano) met het programma ‘Op reis naar het muzikale zuiden’. Ze brengen u daarmee vast in zomerse sferen met muziek uit o.a. Frankrijk en Spanje.

De concerten zijn gratis toegankelijk, maar kaarten dienen wel gereserveerd te worden. Dit kan via indeklinker.nl of de theaterkassa.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button