Algemeen

GGD Groningen biedt mensen van 60 tot en met 69 jaar herhaalprik tegen corona aan

- advertentie -

Oldambt – Mensen van 60 tot en met 69 jaar krijgen vanaf zaterdag 26 maart de mogelijkheid om op afspraak een extra coronavaccinatie te halen. Deze herhaalprik is mogelijk drie maanden na de laatste coronaprik of een doorgemaakte infectie.

- advertentie -

Eerder werd de herhaalprik al aangeboden aan mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis.

Uitnodigingen en start vaccinaties
Vanaf 26 maart kunnen mensen van 60 tot en met 69 jaar online een afspraak maken en kunnen de eerste prikken worden gezet. Het RIVM stuurt deze mensen daarnaast binnenkort een uitnodiging per brief, waarmee zij telefonisch een afspraak kunnen maken. De herhaalprik wordt op elke locatie in de provincie Groningen gegeven.

Vaccinaties
Om de effectiviteit van de eerste en tweede vaccinatie (de basisserie) weer op peil te brengen zijn alle volwassenen de afgelopen maanden uitgenodigd voor een extra vaccinatie, de boostervaccinatie. De extra prikken die daarop volgen worden ‘herhaalprik tegen corona’ genoemd. De herhaalprik zorgt ervoor dat de bescherming tegen het virus op peil blijft.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button