Sport

SC Scheemda verslaat VVS in spannende derby

- advertentie -

Scheemda – Zaterdagmiddag stond in de vijfde klasse F de altijd beladen derby tussen SC Scheemda en VVS uit Oostwold op het programma. De wedstrijd was een bovendien een directe strijd om de tweede plaats in de competitie. Scheemda stond tweede, maar kon bij een nederlaag ingehaald worden door de rivaal uit Oostwold.

- advertentie -

Dat het geen wedstrijd was als alle anderen, bleek al wel in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd. Toen brachten enkele supporters van VVS een bezoek aan Sportpark d’Oosterd in Scheemda. Daar hingen ze een spandoek op, de doelpalen werden ingewikkeld met blauw-wit lint en ook de penaltystip werd blauw gespoten. Een ludieke actie, om de boel nog even extra op scherp te zetten.

(lees verder onder de foto)

Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl

Maar daar had de ploeg uit Oostwold deze actie van de fans eigenlijk niet voor nodig. De 0-7 nederlaag eerder dit seizoen was al genoeg motivatie om zaterdag revanche te nemen op de tegenstander uit Scheemda. In de spannende wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar veel grote kansen leverde het niet op. Bij rust was er dan ook nog niet gescoord.

Ook in de tweede helft duurde het lang voordat het publiek, dat in grote getale op de wedstrijd was afgekomen, kon juichen voor een doelpunt. Pas in de 81e minuut werd de score geopend. Niek Smit maakte het openingsdoelpunt voor de thuisploeg. Lang kon Scheemda echter niet genieten van de voorsprong. Een minuut later maakte Remco de Kleine alweer gelijk. Toch wist de ploeg van Gerrie Drent de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Uit een vrije trap maakte topscorer Danny Blaauw de winnende treffer.

Daardoor bleven de punten in Scheemda en verstevigde de thuisploeg de tweede plaats. Na afloop werd de overwinning nog uitgebreid gevierd, onder het genot van een biertje met sfeervolle livemuziek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button