Algemeen

Eerste LOB-Festival groot succes voor studenten Noorderpoort

- advertentie -

Winschoten – Vorige week woensdag 23 maart heeft het middelbaar beroepsonderwijs Noorderpoort een eerste editie gehad van het LOB-festival “mijn toekomst”. Dit festival vond  plaats in de Harbour JazzClub en is ontstaan om de laatste jaars MBO studenten van Noorderpoort Winschoten en Veendam zo goed mogelijk op weg te helpen naar een vervolgstap, LOB staat voor Loopbaanoriëntatie en -begeleiding.

- advertentie -

Dit kan zijn naar een vervolgopleiding of naar werk. Het festival bestond uit workshops waar studenten zich op konden inschrijven en uit een markt waar ze informatie konden halen. Verschillende organisaties hebben hieraan meegewerkt waaronder: Hanze hogeschool Groningen, CNV, UWV, Leerwerkloket, DUO, school als wijk, Afeer, VKB en buro Nexus.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Verder hebben de studenten ook een steentje bijgedragen. Zo hebben de eerste jaars studenten van de opleiding servicemedewerker breed de hapjes, drankjes en lunch verzorgd, tweede jaars studenten media vormgeving hebben professionele foto’s gemaakt van gasten voor bijvoorbeeld hun LinkedIn pagina of CV en studenten van de opleiding sign hebben de banners en bewegwijzering verzorgd.

Wat de studenten betreft een geslaagde eerste editie van een festival dat zeker nog eens georganiseerd mag worden!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button