Economie

Jaarcijfers IMG: 606 miljoen euro schadevergoeding

- advertentie -

Oldambt – In 2021 heeft het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) 606 miljoen euro aan schadevergoedingen uitgekeerd. Dat geld was niet alleen bedoeld voor schades aan huizen, maar ook voor immateriële schade en waardedaling. Dat staat in het jaarverslag van IMG.

- advertentie -

Hoge uitvoeringskosten
Wat opvalt in het jaarverslag is dat de kosten voor het afhandelen van schade erg hoog zijn. In 2021 kostte het afhandelen van schademeldingen 259 miljoen euro. Vooral de maatwerkaanpak van schades aan huizen en andere gebouwen kost veel geld: gemiddeld 5300 euro per schademelding. Het IMG verwacht dat de kosten per schademelding in het komende jaar flink gaan afnemen, omdat steeds meer inwoners kiezen voor de vaste vergoeding van 5000 euro.

Schade in Oldambt
In 2021 werden er in onze gemeente 2748 schademeldingen gedaan. Er werd meer dan 23 miljoen euro uitbetaald. Dat is een gemiddelde van ongeveer 8300 euro per schademelding. 442 schademeldingen werden afgewezen. Daarnaast werden er vorig jaar 753 aanvragen gedaan voor de waardedalingsregeling. De aanvragers kregen gemiddeld 3500 euro per adres uitgekeerd. Ten slotte werd voor 36 adressen in Oldambt een Acuut Onveilige Situatie (AOS) gemeld. Bij 9 adressen werden daadwerkelijk maatregelen getroffen om de veiligheid van de bewoners te borgen.

Meer weten? Het jaarverslag van het IMG is te downloaden via www.schadedoormijnbouw.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button