Cultuur

Figuranten en vrijwilligers gezocht

- advertentie -

Oldambt – Stichting Theater over de Noord zoekt voor haar locatie theatervoorstelling ‘Over de Grens’ in mei, juni en juli volwassen figuranten en vrijwilligers.

- advertentie -

Over de Grens verhaalt over de indrukwekkende geschiedenis van het verzet in de Oost-Groningse regio tussen 1940 en 1945. De inspiratie is het waar gebeurde verhaal van twee jonge kinderen die als evacué uit Amsterdam ondergebracht worden op de Oost-Groninger boerderij van Jan Kolder, vlak bij de Duitse grens. De kinderen zien op deze boerderij dingen die zij eigenlijk niet hadden mogen zien. Vluchtelingen verborgen in het stro… een jonge Joodse onderduikster met haar geheim….

De indrukwekkende persoonlijkheid van de boer , de ‘stille held’met als levensmotto ‘Aander lu benn ook lu’ staat centraal in deze voorstelling. ‘Aander lu benn ook lu’ was een gevleugeld begrip voor de zwijgzame boer en anderen in Oost-Groningen: op de boerderijen waar onderduikers terecht kwamen werd geen onderscheid gemaakt tussen afkomst, politiek, cultuur of land.

Wie hulp nodig had, werd geholpen. ..

Voor deze grootse en indringende voorstelling, opvolger van ‘Onderweg naar de Toekomst’ ( 2019) zoeken wij figuranten en vrijwilligers die gedurende de voorstellingsperiode in mei, juni en juli deel willen gaan uitmaken van cast en crew.

De voorstelling wordt gemaakt door de gerenommeerde regisseur Ruut Weissman, bekend van o.a. de Hazes-musical ‘Hij gelooft in mij’. Hoofdacteurs zijn o.a. Ad van Kempen en Lucretia van der Vloot.

Opgave kan via het mailadres: info@theateroverdenoord.nl of telefonisch bij T. Abelen: 06-34591114

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button