Incidenten

Meetploeg brandweer Winschoten ingezet bij grote brand Sappemeer

- advertentie -

Sappemeer/ Winschoten – De brandweer is met veel eenheden ter plaatse bij een bedrijf aan de Noorderstraat in Sappemeer waar papier in een loods brandt. Ook brandweer Winschoten is ter plaatse met hun meetploeg.

- advertentie -

Grote brand
De brandweer heeft een NL-Alert uitgedaan met een waarschuwing voor de mensen in de omgeving van Eska om ramen en deuren te sluiten. Dit heeft alles te maken met de enorme rookwontwikkeling door de brand. In verband met forse rookontwikkeling heeft de brandweer de brand bij Eska opgeschaald naar zeer grote brand. Om de coördinatie tussen de hulpdiensten af te stemmen is er GRIP 1 gemaakt.

Meetploeg
De meetploeg is een onderdeel van de WVD (Waarschuwings- en VerkenningsDienst). De WVD is een regionale operationele organisatie en heeft als taak om mogelijke acuut schadelijke effecten voor de gezondheid van de bevolking te signaleren en waarschuwt u in dergelijke gevallen door middel van het waarschuwings- en alarmeringssysteem.

Dit doet de brandweer door o.a. metingen uit te voeren wanneer het vermoeden bestaat dat er gevaarlijke stoffen vrijkomen. De meetploeg bestaat uit drie personen (2 personen die de metingen uitvoeren en een chauffeur). Zij kunnen metingen uitvoeren op explosiegevaar, gevaarlijke stoffen en radioactiviteit.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button