Algemeen

Levering van de eerste nieuwe Z8 voertuigen voor Duitse luchthaven

- advertentie -

Winschoten – De luchthaven Münster-Osnabrück (FMO) heeft twee nieuwe Z-Class crashtenders van het type Z8 ontvangen. FMO is dan ook de eerste luchthaven ter wereld die uitkijkt naar de ingebruikname van twee Z8 crashtenders van de nieuwste generatie Aircraft Rescue and Firefighting vehicles van de ZIEGLER groep.

- advertentie -

ZIEGLER Aircraft Rescue and Firefighting vehicles – De nieuwe Z-Class
In het jaar 2020 presenteerde de ZIEGLER groep de eerste Z6 van de nieuwe Z-class. Dit voertuig vertoont ongekende acceleratiewaarden, de krachtigste aandrijfmotor op de markt, een extreem ruime cabine (Z-Cab AiR) en nog veel meer. Natuurlijk maken ook het nieuwe ZControl en de nieuwe ZIEGLER blusmonitoren deel uit van de uitrusting. Met een ervaring van meer dan 50 jaar in het produceren van blusvoertuigen voor luchthavens, creëerde ZIEGLER vorig jaar een nieuwe standaard met de introductie van de nieuwe Z-Class.

De twee nieuwe Z8 crashtenders voor de luchthaven Münster Osnabrück maken indruk met hun enorme prestaties. De voertuigen hebben een enorme blusvolume van elk 14.000 l welke zij in geval van nood snel ter plaatse brengen. De indrukwekkende acceleratie (van 0 naar 80 km/u in < 18 s, V max 140 km/u) dankzij de twee Scania DC 16 386 motoren met elk 770 pk en ook de uitstekende wegligging zorgen ervoor dat de voertuigen veilig – maar ook in korte tijd op de plaats van bestemming kunnen komen.

Uitstekende rijeigenschappen geleverd door TITAN T52-8×8 Twin-Engine-Chassis
TITAN Spezialfahrzeugbau GmbH is een van de toonaangevende fabrikanten van ARFF-chassis en heeft in het langdurige partnerschap met de ZIEGLER-groep met succes talrijke klantprojecten voltooid. Met jarenlange ervaring, de nauwe uitwisseling van informatie met de ZIEGLER-groep, het gezamenlijke klantcontact en de integratie van de nieuwste rijtechnologieën, heeft TITAN zijn steentje bijgedragen om de prestaties van de Z-Class naar een hoger niveau te tillen.

De ontwikkeling van de nieuwe Z-Class werd compleet heroverwogen. Deze ontwikkeling resulteerde in een goed doordachte, modulaire ARFF-chassisserie (4×4 – 6×6 – 8×8) die ruimschoots voldoet aan alle internationale eisen, nieuwe normen en die tegelijkertijd optionele chassis accessoires naar wens van de klant mogelijk maakt.

Met de levering van de eerste twee nieuwe Z8 crashtenders op basis van TITAN T52-8×8 Twin Engine-chassis aan de luchthaven Münster-Osnabrück, is een nieuwe baanbrekende ontwikkelingsstap voltooid.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button