Cultuur

Orkest Prins Hendrik behaald tweede plaats bij ONFK

- advertentie -

Scheemda/ Drachten – Op zaterdagmiddag 9 april 2022 was het fanfare orkest van Prins Hendrik Scheemda sinds lange tijd weer te vinden in de Lawei in Drachten waar de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) werden gehouden.

- advertentie -

Het ONFK heeft twee jaar niet kunnen plaatsvinden vanwege de Corona pandemie. Spannend dus voor het orkest om na twee jaar weer mee te doen aan een groot concours.

Derde divisie
Het orkest speelde in de derde divisie het verplichte werk The Red Stone, gecomponeerd door Bert Appermont. Het stuk bestaat uit verschillende delen waarbij snelle tempo’s worden afgewisseld met een rustig deel. Prins Hendrik heeft een beheerste uitvoering neergezet waarbij techniek, articulatie en ritmiek de sterke punten waren, aldus het jury rapport.

Bij de prijsuitreiking werd enkel de top 3 opgenoemd in de 7 orkesten tellende derde divisie. De spanning was bij de leden te zien, wat overging in blijdschap toen duidelijk werd dat Prins Hendrik een tweede plek behaalde tijdens het ONFK.

Een resultaat waar het orkest na de Corona periode dik tevreden mee is.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button