Algemeen

Stationskat Lola pakt de trein van Winschoten naar Duitsland

- advertentie -

Winschoten/ Weener – Wie kent haar niet? De stationskat Lola die regelmatig bij de reizigers op het station kwam kijken. De poes scharrelde vaak rond bij het station in Winschoten, niet ver van het huis waar ze eigenlijk hoorde. Lola is zeer aanhalig naar de reizigers toe en sprong vaak op schoot.

- advertentie -

Vorige week stapte Lola op de trein van Winschoten naar Weener. Het gechipte dier stapte uit in Weener, waar ze werd opgevangen door de medewerkers van het plaatselijke dierenasiel.

Weinig thuis
Volgens een bericht op de Facebookpagina ‘zoek huisdier zoek eigenaar‘ woonde Lola vlakbij het station, maar kwam ze weinig thuis. Dit omdat ze voldoende voedsel kreeg en het stationsgebied als haar territorium zag.

De eigenaar is van de week naar Duitsland gereisd om de poes weer op te halen. Maar het hele verhaal kreeg een andere wending. In goed overleg en tevredenheid met alle partijen doet de eigenaar uit Winschoten officieel afstand van Lola en blijft ze bij de vinder waar Lola nu een warm mandje heeft bij andere huisdieren.

Chipgegevens
Lola verblijft nu bij haar vinder. De chipgegevens van het dier worden binnenkort omgezet. Mocht het zo zijn dat het nadien toch niet klikt komt Lola weer naar Nederland. Maar voor nu heeft ze een zorgzaam plekje gevonden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button