Cultuur

Lezing van stadsgids Koos Akkerman in Rabbinaatswoning

- advertentie -

Winschoten – Sinds 2013 wordt in stad en provincie Groningen Open Joodse Huizen-Huizen van Verzet georganiseerd. Joodse oorlogsslachtoffers uit Groningen worden herdacht op de plek waar ze woonden en werkten. Dit jaar is het voor de 5e keer in in Winschoten.

- advertentie -

Op 4 mei in de middag om 14.00 uur geeft de stadsgids Koos Akkerman in het kader van de serie “Open Joodse Huizen en huizen van verzet” een lezing in de Rabbinaatswoning Bosstraat 22.

Dit jaar voor de 5e opeenvolgende keer gaat het over: “de Firma De Beer groothandel in manufacturen”.  De Firma de Beer had hun bedrijf in de Langestraat 51 en 53. Ook gaat het over een van de vrouwen in de familie namelijk Ro de Beer – Meibergen.

Zij was het eerste vrouwelijke raadslid in  de raad van de Gemeente Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button