Incidenten

Brandweerlieden brengen laatste eer aan hun overleden collega

- advertentie -

Winschoten – Op indrukwekkende wijze hebben brandweerlieden afgelopen dinsdag in Winschoten afscheid genomen van hun collega Geert Zoutman. Collega’s vormden een erehaag bij de kazerne aan de Molenweg tijdens de uitvaart van hun collega.

- advertentie -

Vorig jaar werd er bij Geert een ongeneeslijke ziekte geconstateerd. Afgelopen week kwam hij na een kort ziektebed te overlijden. Geert mocht slechts 59 jaar oud worden. Zoutman kwam in 1991 in dienst als vrijwilliger bij de brandweer aan de Grintweg in Winschoten. Later werd dit zijn hoofdberoep en kwam hij onder andere bij bedrijven langs voor brandpreventie.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Hij heeft talloze functies vervuld, zo werd hij ploegchef van twee ploegen van post Winschoten, bevelvoerder en gaf hij brandweermannen les om vakbekwaam te blijven. Ook was hij actief in het lesgeven aan de kinderen van de jeugdbrandweer.

Na de erehaag gingen de brandweermannen te voet naar het crematorium in Winschoten.

 

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button