Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Weekendweer: Zaterdag paraplu, zonnebril op Moederdag

- advertentie -

Landelijk – Op veel plaatsen is het lange tijd droog geweest. Zaterdag kunnen verspreid over het land enkele buien voorkomen. Dat is goed voor de natuur. Vanaf zondag hebben we echter opnieuw te maken met droog lenteweer. Daarbij zal het in de nieuwe week flink warmer worden.

- advertentie -

Vooral landinwaarts buien
De verschillen tussen de beide weekenddagen zijn groot. Wie zaterdag op pad gaat, kan beter eerst de regenradar raadplegen, want verspreid over het land zijn buien mogelijk. Dus het kan zijn dat de paraplu nodig is. De zon breekt ook wel door, vooral later op de dag kan het in het noorden van het land en in de kuststreken behoorlijk zonnig zijn. In het zuidoosten van het land blijven de wolken en buien het langst aanwezig. Toch is het met maxima van 14 tot 19 graden en een zwakke tot matige noordelijke wind best prettig buiten.

Moederdag de beste dag
In de nacht naar zondag klaart het op steeds meer plaatsen op. Tijdens opklaringen kan het vooral landinwaarts aan de grond een graadje vriezen. Zondag begint dan ook vrij fris bij zonsopkomst. De zon is er ook vroeg bij, daardoor wordt het al snel warmer. Het is prima weer om moeders te verrassen op een zonnig terras. De zon is echter in deze fase van de lente al erg krachtig.

In de middag wordt het 15 tot 20 graden. In de volle zon ligt verbranding binnen 20 minuten op de loer. Goed smeren is dus het devies bij lang verblijf in de zon vooral tussen 13:00 en 16:00 uur. Op zondag is de zonnebril veelal nodig, want er zijn flinke periode met zon en het blijft droog.

Volgende week zomerse warmte
In de nieuwe week blijft het vrij stabiel lenteweer. Het is nog steeds erg droog met dagelijks flinke perioden met zon. Het wordt stapsgewijs warmer. Woensdag kan het plaatselijk met 25 graden zomers warm worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button