Sport

GZVW wint districtsbeker na spannende bekerfinale

- advertentie -

Winschoten/Groningen – Nadat de heren van Gecombineerde Zwemvereniging Winschoten (GZVW) 2 weken geleden het kampioenschap hadden veiliggesteld, volgde er in het uitverkochte Helperbad in Groningen een nieuwe uitdaging. GZVW, dat nog nooit de districtbeker wist te winnen, speelde de finale tegen het studentenwaterpoloteam De Walvisch.

- advertentie -

Het zou een zenuwslopend duel worden, dat uiteindelijk met 8-7 gewonnen werd door GZVW. De doelpuntenmakers namens GZVW waren Hans Nicolaas (2x), Daan Doedens (2x), Rik Bruins (2x), Max ten Cate en Gijs Trul.

Verschil maken in verdediging
De mannen van GZVW hadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd. Waar in de competitie  met veel beweging en snelheid het verschil gemaakt kon worden, was het nu zaak om zelf hier niet aan ten onder te gaan. Verschil zou gemaakt kunnen worden in de verdediging. De zoneverdediging die beide teams spelen, zou door GZVW beter uitgevoerd kunnen worden.

De wedstrijd verliep zoals voorbereid. De Walvisch was zeer gevaarlijk in de break. Maar mede door goed keeperswerk van Frank Kalse en het onzorgvuldig afmaken door De Walvisch, werden veel kansen onbenut gelaten. GZVW wist de zoneverdediging te doorbreken, waardoor regelmatig een speler van De Walvisch een uitsluiting kreeg. Met deze man meer werd echter onzorgvuldig omgegaan,  de ploeg scoorde slechts 1 doelpunt uit 8 overtalsituaties.

Beslissing door vakkundig ingeschoten strafworp
Doordat beide teams veel kansen misten bleef het verschil in de wedstrijd nooit meer dan 1 doelpunt tot 2 minuten voor tijd. GZVW, dat was overgeschakeld naar een pressverdediging om de wedstrijd fysieker te maken, kreeg een strafworp die door Daan Doedens vakkundig ingeschoten werd. De Walvisch probeerde er nog een gelijkspel uit te halen door onder andere de keeper mee te laten aanvallen maar dichterbij dan 1 doelpunt kwamen ze niet.

De ontlading bij zowel de spelers als supporters was na afloop groot. Uitbundig werd het succes van het bescheiden GZVW gevierd.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button