Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Funeralis helpt kleine uitvaartverenigingen bij hun voortbestaan

- advertentie -

Oldambt – Administratieve, financiële en juridische taken en verplichtingen worden een steeds grotere last voor veel kleine uitvaartverenigingen. Als een van de grootste uitvaartverenigingen van Noord-Nederland heeft Mekander deze knowhow in huis. Onder de noemer Funeralis stelt Mekander sinds kort diverse diensten beschikbaar voor collega-verenigingen.

- advertentie -

“Wij geloven oprecht in het maatschappelijk belang van uitvaartverenigingen. Maar wij zien ook dat veel verenigingen het moeilijk hebben”, vertelt directeur Akke Vrijmoeth van Funeralis, dat vanuit Winschoten Groningen en Drenthe bedient. “De gemiddelde leeftijd van de bestuursleden van die verenigingen stijgt. Verjonging is lastig, maar er wordt wel verwacht dat de uitvaartverenigingen voldoen aan allerlei nieuwe regels en eisen. Door onze knowhow te delen, hopen wij deze vaak kleine dorpsuitvaartverenigingen te kunnen helpen bij hun voortbestaan op langere termijn.”

Eigenheid van dorpsleven
Funeralis is voor Mekander geen verdienmodel. Vrijmoeth: “Ook wij zijn een vereniging, we hebben geen winstoogmerk. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de continuïteit van de coöperatieve uitvaartvereniging. Deze verenigingen nemen vaak een belangrijke positie in, zeker in kleinere dorpsgemeenschappen waar al veel voorzieningen verdwenen in de loop der tijd. In de uitvaartvereniging zit een stuk eigenheid van het dorpsleven, zo mogelijk willen wij die met met Funeralis helpen behouden.”

Mooie traditie
Funeralis neemt uitvaartverenigingen bijvoorbeeld de zorgen rond ledenadministratie uit handen. Ook zorgt Funeralis ervoor dat de verenigingen voldoen aan geldende wet- en regelgeving en dat de financiën op orde blijven door te zorgen voor balans in premies en kosten. De verschillende diensten zijn los of als compleet pakket beschikbaar. Vrijmoeth benadrukt dat verenigingen die gebruik maken van de diensten zelfstandig blijven: “De verenigingen blijven werken onder eigen bestuur, naam en logo. Funeralis werkt slechts op de achtergrond als ledenadministratie- en servicekantoor. De mooie traditie van uitvaartverzorging met elkaar, voor elkaar willen wij op deze manier koesteren en helpen behouden.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button