AlgemeenCultuurKort nieuws

De Nashville verklaring: wat staat er nu echt in de Bijbel?

- advertentie -

Scheemda – Voor de een is de Bijbel een gezaghebbend heilig boek dat bepalend is hoe je jouw leven tot in de kleinste puntjes inricht. Voor de ander is de Bijbel een achterhaald historisch document dat ons niets meer te zeggen heeft. Discussie kan leiden tot grote ruzies. Gewoon lezen wat er echt in de Bijbel staat blijkt in vele gevallen een illusie. Dat zien we aan de Nashville-verklaring.

- advertentie -

Hermeneutiek probeert helderheid te verschaffen over de vraag hoe de Bijbel te lezen. Daarvoor is voor een filosofielezing Arie Zwiep (dr. A.W. Zwiep), universitair hoofddocent Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, uitgenodigd naar Scheemda te komen voor een lezing. Als schrijver is Arie Zwiep vooral bekend door zijn boek “tussen tekst en lezer”, van meer dan duizend bladzijden, een wetenschappelijke studie over Bijbelinterpretaties door de eeuwen heen.

De filosofielezing van de Vrienden van de Filosofie in Oost Groningen over kritisch Bijbellezen vindt plaats op 28 januari 2019 aanvang 20.00 uur. Wat staat er nu echt in de Bijbel? Zaal open vanaf 19.00 uur. Toegang 7,50. Locatie: bij het kerkje van Kees en Edda van Slochteren aan de Molenstraat 14 te Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button