Cultuur

Bianca Holst signeert haar stadsdichterbundel “Overal Poëzie in ’t Oldambt”

- advertentie -

Winschoten – Bianca Holst, 3de stadsdichter, noemt zich stad, land en stilte dichter van het weids Oldambt. Vanaf juni 2018 tot juni 2020 waren haar gedichten maandelijks lezen in De Oldambtster. Ook droeg zij die twee jaar haar gedichten voor tijdens talrijke bijeen- komsten en evenementen in Oldambt.

- advertentie -

Haar motto was om, trouw aan de dichtkunst, overal poëzie in ’t Oldambt te brengen. Bianca is musisch kunstenaar en dit komt tot uiting in haar stijl van poëzie-voordragen. Ze toonzet haar gedichten op een geheel eigen wijze op de Animoog-synthesizer op iPad en op haar harp-achtingen instrument de Kotamo.

Het schrijven van gedichten is voor haar een goede manier om haar gedachten te ordenen en haar gevoelens op een creatieve manier in taal uit te drukken. Zo stimuleert ze andere poëten tot het schrijven van gedichten maar ook in het opzoeken van grenzen in manieren van voordragen (zoals met muzikale begeleiding). Ze is initiator van het maandelijks “Dichterscafé” in de bibliotheek, ze organiseerde poëzie -avonden en  wedstrijden, en poëzie projecten rond Derk Sibolt Hovinga en de musea in Heiligerlee.

Haar stadsdichtersgedichten gaan over de gebeurtenissen en de mensen in ’t  Oldambt.

Het waren inspirerende en mooie poëzie-jaren. De bundel is prachtig vormgeven en goed leesbaar en bevat gedichten die gemaakt zijn voor o.a. het Rozenfestival, LHBTI, Groninger landschap, Bevrijdingsfestival, Festival Hongerige Wolf, Kunst om de Koele, voor de oude en de nieuwe burgemeester, voor dorpen en een social sofa, de speelweek, tentoonstelling traaggeletterden, Glazen Huis-radio actie, de Nacht van de Nacht, Oostwolderpolder 250 jaar, prijs- uitreiking Rembrand schilderwedstrijd, onthulling van de Etty Hillesum-roos en voor radio RTVGO.

Ze geeft poëzie een groot podium en heeft zich altijd sterk gemaakt voor aandacht en ruimte voor deze kunstvorm. De bundel brengt je dichter in hart van ’t Oldambt en is een fijn geschenk om op poëtische wijze meer te weten van onze streek. Ze signeert van 14.00 tot 16.30 en zal tussendoor ook voordragen.

- advertentie -

Bianca Holst signeert haar stadsdichterbundel “Overal Poëzie in ’t Oldambt” op 14 mei vanaf 14.00 uur bij Boekhandel Bruna in Winschoten.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button