Algemeen

Jachthavens Blauwestad ontvangen Blauwe Vlag bij landelijke uitreiking

- advertentie -

Elburg/ Blauwestad – Op 12 mei is voor het eerst in drie jaar weer een officiële uitreikingsceremonie geweest voor de Blauwe Vlag, een internationale milieu-onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn. De ceremonie vond plaats in de Hanzehaven in de gemeente Elburg. Thijs Huisman van Jachthavens Blauwestad was aanwezig om de Blauwe Vlaggen voor Jachthaven Midwolda en Havenkwartier Blauwestad in ontvangst te nemen.

Slechts 4 havens in de provincie Groningen

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 189 Blauwe Vlaggen toegekend, aan 130 jachthavens en 59 stranden. Dit jaar heeft de jachthaven in Blauwestad het duurzaamheidskeurmerk voor de derde keer behaald en de jachthaven in Midwolda voor de vierde keer. In totaal kent de provincie Groningen slechts vier jachthavens die de Blauwe Vlag mogen voeren.

- advertentie -

(lees verder onder de foto) 

Foto: ingezonden

Duurzaam watersportbedrijf
“De Blauwe Vlag past perfect bij ons streven om een duurzaam watersportbedrijf te zijn”, zegt Thijs Huisman van Jachthavens Blauwestad.

“Om aan de criteria van Blauwe Vlag te voldoen hebben we geïnvesteerd in extra veiligheidsmaatregelen in de havens. Ook op het gebied van duurzaamheid hebben we flinke stappen gezet. Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden, lampen zijn vervangen door LED en er worden uitsluitend milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Met Bootverhuur Blauwestad worden we ook steeds duurzamer. Zo hebben we al een tweetal elektrische sloepen in de verhuur en zijn sinds dit voorjaar ook de benzinemotoren achter onze zeilboten vervangen door een elektrische variant. Over een aantal jaar zal onze hele verhuurvloot elektrisch varen en hopen we ook de daarvoor benodigde stroom zelf te kunnen opwekken.”, aldus Huisman.

Over Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu-organisatie gevestigd in Denemarken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button