Gemeente

Burgemeester Sikkema onthult een schilderij van Jannes de Vries

- advertentie -

Winschoten – Door bemiddeling van de gemeente Oldambt heeft de Marktpleinkerk een schilderij van Jannes de Vries in bruikleen gekregen uit de nalatenschap van mevrouw J.M. Haan (Warffum 1935 – Gouda 2021). Door deze recente aanwinst is de plek van ieder afzonderlijk schilderij gewijzigd.

- advertentie -

Dominee Bert van der Woude is blij dat het schilderij nu in de Marktpleinkerk komt te hangen. “Het werpt een licht op wie de man van Nazareth uit solidariteit met mensen wilde zijn. De Marktpleinkerk had al een collectie van 15 schilderijen van Jannes de Vries, ooit aangekocht door de gemeente Winschoten en nu wordt dit schilderij aan de collectie toegevoegd.

Burgemeester Cora – Yfke Sikkema heeft dit schilderij zaterdagmiddag onthuld, samen met dominee Bert van der Woude.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button