Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Ondernemers noemen avondsluiting parkeergarage ’t Rond: “onbegrijpelijk”

- advertentie -

Winschoten –  De parkeergarage bij winkelcentrum ’t Rond in Winschoten gaat vanaf 10 juni eerder dicht. Er vinden veel vernielingen plaats en omwonenden ondervinden overlast. De gemeente Oldambt heeft daarom besloten dat de parkeergarage binnenkort na 18.00 uur op slot gaat en ’s ochtends om zes uur weer opengaat.

- advertentie -

De proef, waarbij de parkeergarage ’s avonds en ’s nachts is gesloten, duurt tot 1 november. Daarna vindt een evaluatie plaats. De gemeente hoopt dat door het aanpassen van de openingstijden de overlast en vernielingen een halt worden toegeroepen.

De lokale ondernemersvereniging is op zijn zachtst gezegd niet zo blij met het experiment. “Onbegrijpelijk”, is de eerste reactie van Pascal Meinders van de Cityclub Winschoten tegen RTV Noord.

“Hier snap ik natuurlijk helemaal niets van. Het is een basisvoorziening. In de garage zet je je auto neer, je gaat de stad in, misschien uit eten en wil daarna weer vanuit de garage wegrijden. Dit is elk geval géén optie. Als het om veiligheid gaat, huur dan een beveiliger in.”

De belangenbehartiger is ervan overtuigd dat vooral ondernemers de dupe zullen worden van het besluit, mocht het definitief worden. “Denk aan de winkels en supermarkten. Het zal me niet verbazen als mensen ’s avonds het centrum gaan mijden, omdat er geen parkeerplek is.”

Sportschooleigenaar Sebastiaan Bodde vreest ook het ergste voor zijn klanten. “Zoals je kan zien is mijn gym het beste bereikbaar via die parkeergarage. Klanten moeten straks aan de voorkant van de naastgelegen supermarkt parkeren en via de lift in dat pand naar boven. Gelukkig mag ik in overleg met hen de sleutel van lenen zodat dit mogelijk is, maar het is natuurlijk enorm omslachtig.”

Reactie Oldambt
Volgens de gemeente Oldambt zit er niets anders op, omdat er al vaker gehandhaafd is op de groep hangjongeren, maar levert dat niet het gewenste resultaat op.

Een woordvoerder: “Wij zijn daarom in overleg gegaan met de bewoners in ‘t Rond en de eigenaar van het gebouw. Er moest echt wat gebeuren, ook omdat de jongeren brandjes hebben gesticht in de parkeergarage. Deze test zien wij op dit moment als enige oplossing. Elke dag een beveiliger inhuren, kan in financieel opzicht niet uit.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button