Algemeen

Crisisopvang voor maximaal 14 dagen in De Hardenberg

- advertentie -

Finsterwolde – De gemeente stelt de sporthal De Hardenberg in Finsterwolde vanaf vrijdag 3 juni voor maximaal 14 dagen ter beschikking voor de crisisopvang van 60 asielzoekers.

- advertentie -

Opdracht van het Rijk
Het Rijk is drukdoende om een structurele oplossing te zoeken om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Maar voor de hele korte termijn moet er nu iets. Ter Apel is te vol en mensen brengen de nacht op stoelen door. Daarom hebben alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland de opdracht gekregen om crisisopvangplekken te regelen.

Informatiebijeenkomst op donderdag 2 juni
De nood in Ter Apel is nu zo hoog dat de gemeenten de opdracht krijgen om crisisopvang heel snel te regelen. Omwonenden en direct betrokkenen zijn voor donderdag 2 juni om 19.00 uur uitgenodigd in de kantine van De Hardenberg. Onze locoburgemeester Gert Engelkens, medewerkers van de gemeente en het COA zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wilt u daarbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via crisiopvang@gemeente-oldambt.nl of via (0597) 48 20 00. Vermeld daarbij uw naam, adres en met hoeveel personen u komt.

Sport in De Hardenberg
De sporthal is door de crisisopvang de komende 14 dagen niet in gebruik. Het zwembad en de fitnessruimte op de eerste verdieping zijn wel gewoon geopend.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button