Sport

SC Scheemda ziet titel in rook opgaan na nederlaag

- advertentie -

Musselkanaal/Scheemda – SC Scheemda is door een nederlaag in de uitwedstrijd tegen directe concurrent SETA uit Musselkanaal de titel in de Vijfde Klasse F misgelopen. In Musselkanaal werd met 2-1 verloren, waardoor  NWVV uit Nieuw-Weerdinge uiteindelijk met de titel aan de haal ging.

- advertentie -

Voorafgaand aan de wedstrijd had SC Scheemda nog de beste papieren om het kampioenschap in de wacht te slepen. De ploeg van Gerrie Drenth ging met een voorsprong van één punt op NWVV en twee punten op SETA de laatste speelronde in.

Gesteund door ongeveer 130 fans, die met twee bussen naar Musselkanaal waren gereisd, kwam SC Scheemda in de eerste helft op achterstand. Na 24 minuten spelen bracht een doelpunt van Niek Smit beide ploegen weer in evenwicht en dit was ook de ruststand. In de tweede helft bleef de gelijke stand lang op het scorebord staan en daardoor had Scheemda nog één doelpunt nodig om het kampioensfeest te kunnen vieren.

Een doelpunt van SETA in de 86e minuut zorgde echter voor een enorme domper. Niet SC Scheemda, maar NWVV ging er met de titel vandoor. De ploeg uit Nieuw-Weerdinge versloeg Muntendam met 1-5 en dat was voldoende voor het kampioenschap.

SC Scheemda is de competitie door de nederlaag geëindigd op de derde plaats, met 58 punten uit 24 wedstrijden. Via de nacompetitie volgt nog een nieuwe kans op promotie. Daarin gaat de ploeg volgende week zaterdag op bezoek bij SC Angelslo uit Emmen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button