GemeenteSport

Oldambt maakt nieuwe afspraken met sportverenigingen

- advertentie -

Oldambt – De gemeente helpt sportverenigingen met het groot jaarlijks onderhoud op de sportvelden. Maar Oldambt moet bezuinigen, ook op de kosten voor sportvoorzieningen. Vanaf 2023 zal de verantwoordelijkheid voor het onderhoud daarom bij de sportclubs zelf komen te liggen.

- advertentie -

Nieuwe afspraken over het beheer
Vanaf 2023 zullen de afspraken met de sportverenigingen over het beheer ook geharmoniseerd worden. Sportwethouder Erich Wünker legt uit: “De financiële afspraken die voor de herindeling in 2010 zijn gemaakt, worden nu nog nageleefd. Daar stoppen we mee, want het beschikbare geld wordt zo niet eerlijk verdeeld..”

Omni-sportaccommodaties
Een aantal sportverenigingen zijn al voortvarend aan de slag gegaan met het onderzoeken van de mogelijkheden van een omni-sportaccommodatie. Dat is een sportaccommodatie waar meerdere sportclubs samen gebruik van maken. Op die manier nemen de kosten voor het onderhoud van de gebouwen en de sportvelden af. De gemeente is daar blij mee, want zo kunnen alle inwoners veilig, gezond en met plezier blijven sporten.

Hoe nu verder
Wünker: “We zijn en blijven in gesprek met de sportverenigingen en horen ook de zorgen die ze hebben. We helpen de clubs daarom met deze transitie, bijvoorbeeld door ze inzage te geven in de omvang en prijzen van de inkoop van het jaarlijks specialistisch onderhoud door middel van een aanbesteding. Daar hebben we dit jaar, als overgangsjaar, nog extra geld voor uitgetrokken.”

“Maar ook door hen te attenderen op allerlei ondersteunende regelingen vanuit onder andere de landelijke overheid. Daarnaast kunnen we er ook niet omheen dat ons nog lastige keuzes staan te wachten, zoals de mogelijke sluiting van gemeentelijke zwembad(en) en/of sporthal(len). Want we kunnen het helaas niet permitteren om bezuinigen te laten vallen.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button