AlgemeenSport

MOVV promoveert naar derde klasse na doelpuntrijk gelijkspel

- advertentie -

Midwolda – MOVV mag zich voor het eerst sinds 2016 weer eens gaan opmaken voor een seizoen in de derde klasse. In de nacompetitie werd SPW uit Stadskanaal over twee duels verslagen. Na een 1-4 uitoverwinning in Stadskanaal was een 4-4 gelijkspel afgelopen zondag genoeg voor de ploeg uit Midwolda om promotie af te dwingen.

- advertentie -

Na de ruime uitzege van een week eerder leek het al vrijwel niet meer mis te kunnen gaan voor MOVV. Dat betekende niet dat de ploeg achterover ging leunen en omdat ook de bezoekers uit Stadskanaal zich niet zomaar gewonnen wilden geven, ontstond een levendige eerste helft. Doordat beide ploegen er flink op los scoorden, stond er na 45 minuten een 3-4 ruststand op het scorebord. Voor de thuisploeg scoorden Nick Wiegman, Twan Smit en Aaron Sportel.

In de tweede helft gebeurde er minder, maar het was nog niet gedaan met het spektakel. De ploeg van trainer Peter Ernst deed er alles om de laatste wedstrijd van het seizoen niet te verliezen en dat gebeurde uiteindelijk ook niet. Topscorer Jordi Blaauw, die dit seizoen maar liefst 51 (!) keer doel trof, zorgde nog voor de gelijkmaker. Daarmee liet MOVV ook in de nacompetitie zien een makkelijk scorende ploeg te zijn, waar het team uit Midwolda in de competitie al het absurde aantal van 114 doelpunten maakte in 24 wedstrijden. In de nacompetitie werd het seizoen dus in stijl afgesloten, waardoor de ploeg volgend jaar op een hoger niveau mag laten zien of ze daar ook zo makkelijk het net vinden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button