Gemeente

Gemeente maakt Industriebrug in Winschoten op afstand bedienbaar

- advertentie -

Winschoten – Vanaf maandag 13 juni tot uiterlijk vrijdag 1 juli is er mogelijk verkeershinder bij de Industriebrug. De gemeente laat de brug dan ombouwen zodat de brug op afstand bedienbaar is. Hierdoor is de brug alleen op trage snelheid te bedienen. Een open/dicht actie duurt daarom tijdelijk langer dan gebruikelijk.

- advertentie -

Een woordvoerder van de gemeente liet eerder al weten dat de brug vanuit een centrale post in Groningen bediend zal worden. Dit wordt gedaan door burgwachters van de provincie Groningen, met camera’s kunnen ze live meekijken. De burg wordt meerdere malen in de week gebruikt voor scheepvaart.

Goedkoper
Volgens de woordvoerder is het is goedkoper om de bediening door de provincie te laten doen. “Daarnaast is het ook handig als meerdere bruggen centraal worden beheerd, want als een brug ergens open moet, zal enige tijd daarna ook een andere brug ook open moeten.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button