Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Meer leesplezier op CBS Annewieke en OBS Futura

- advertentie -

Scheemda – CBS Annewieke, OBS Futura en Biblionet Groningen gaan samenwerken in de Bibliotheek op school. Met dit programma zetten de scholen en de bibliotheek in op het vergroten van de leesvaardigheid, het leesplezier én de mediawijsheid van kinderen. Op 23 juni werd de schoolbibliotheek geopend. Wethouder Jurrie Nieboer opende samen met de twee oudste leerlingen en twee jongste leerlingen van beide scholen de schoolbibliotheek.

- advertentie -

Met de Bibliotheek op school (dBos) slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen om de taal- en informatievaardigheden van jongeren naar een hoger niveau te tillen. “Structurele aandacht voor lezen en leesplezier is de basis,” vertelt Pauline Schuil, leesconsulent bij Biblionet Groningen. “Lezen is een vaardigheid die je bij elk vak, en je hele leven, nodig hebt. Wie goed kan lezen, kan de wereld beter begrijpen. Maar lezen gaat niet vanzelf. Het is belangrijk om leerlingen te laten ervaren dat lezen leuk kan zijn. En dat doen we met de Bibliotheek op school.”

Iedereen doet mee
Het succes van het programma komt door de nauwe samenwerking tussen school en bibliotheek. Iedereen doet mee: directie, leerkrachten, leesconsulent en leerlingen. Elk jaar stellen de school en de bibliotheek een plan op. Aan de hand daarvan is er dagelijks aandacht voor lezen. Voor boeken kunnen de leerlingen terecht in de schoolbibliotheek, die een gevarieerde en actuele collectie heeft.

De Bibliotheek op school wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Oldambt en Nationaal Programma Groningen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button