Algemeen

Buurtbewoners Oostwold/Finsterwolde ontstemd over wijziging bestemmingsplan

- advertentie -

Oostwold/Finsterwolde – Buurtbewoners aan de Nieuweweg, Zuiderringdijk, Groeveweg, Clingeweg en Groenelaan te Oostwold/Finsterwolde werden op 22 januari 2022 plots bekend met plannen van de gemeente om tachtig woonarken in hun woonomgeving te willen plaatsen. Het betreft een wijziging in het bestemmingsplan Blauwestad.

- advertentie -

De bewoners hebben naar aanleiding van deze kennisgeving een bijeenkomst bezocht in Oostwold over de toekomstplannen in de Blauwestad en kregen van het hoofd projectbureau te horen dat de provincie vooralsnog dergelijke plannen niet heeft.

Bij de bijeenkomst waren ook drie wethouders en de burgemeester aanwezig. Deze gaven aan ook niet op de hoogte te zijn van de vermeende planvorming.

De wijziging bestemmingsplan bestaat uit het toewijzen van een plaatsingsgebied voor woonarken in een aangewezen natuur/broed- en stiltegebied, niet een voor de hand liggende keuze. Tevens heeft de gemeente de omwonenden op voorhand niet meegenomen in hun planvorming.

Nota bene kreeg een buurtbewoner bij navraag bij de gemeente, het antwoord dat de plannen al dusdanig vergevorderd zijn, dat buurtbewoners hooguit inspraak hebben op de kleur van de bij het project te plaatsen speeltoestellen.

Omdat er bij de bewoners veel vragen zijn over tegenstrijdige berichtgeving hebben zij in samenwerking met de VCP raadsvragen laten stellen.

- advertentie -

De beantwoording van de vragen laat echter al bijna drie maanden op zich wachten en tot op de dag van vandaag heeft de VCP enkel te horen gekregen, dat “de gemeente er mee bezig is” en dat er “binnenkort” antwoorden komen.

- advertentie - 

De omwonenden hopen dat de raad straks het aanwijzingsgebied wil schrappen uit het wijzigingsontwerp bestemmingsplan Blauwestad, nu er geen draagvlak is bij omwonenden, geen wens bij de provincie en er duidelijke ruimtelijke bezwaren zijn tegen deze planvorming in een aangewezen natuur/broed- en stiltegebied.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button