Economie

Ook de ABN-Amro verdwijnt uit Winschoten

- advertentie -
Winschoten – Wie straks fysiek naar een kantoor van ABN AMRO in onze provincie wil, kan alleen nog terecht in het filiaal aan de Grote Markt in Stad. Vanaf 26 augustus sluit de bank namelijk ook de op één na laatste vestiging. Die staat aan het Burgemeester Schönfeldplein in Winschoten. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

ABN AMRO heeft de afgelopen jaren gestaag het aantal vestigingen afgebouwd. Dat gebeurt volgens de bank omdat steeds meer mensen hun bankzaken online regelen.

‘Een bankkantoor bezoeken is steeds minder noodzakelijk en daardoor neemt het aantal bezoekers al jaren af’, stelt de bank. De vestiging in Winschoten was nog slechts twee dagen per week geopend.

Hulp voor minder vaardige klanten

Wie na de sluiting van de vestiging in Winschoten hulp nodig heeft bij bankzaken, kan terecht bij zogeheten ‘financiële zorgcoaches’.

‘Zij zijn de spil van de dienstverlening aan klanten die digitaal minder vaardig zijn of extra ondersteuning nodig hebben. De financiële zorgcoach helpt klanten in de eigen omgeving of (eventueel) op locatie. Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met internetbankieren en de ABN AMRO-app, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven bankieren.’

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button